Bučení krav, hluk ventilátoru, dunění plechových vrat.
Syrové přítmí a ostré světlo industriálních lamp. Hrubá prkna, vyšisovaná
deštěm. Na statku všední realita, v pražské restauraci, zaměřené na steaky z amerického
i českého hovězího, realita nevšední.
S rozšířením prošel interiér zásadní změnou. Má jednoduchý výraz a dle zásad
moderního foodstylingu dává vyniknout aranžmá jídel na talíři. Dispozice staví
na jasném vztahu mezi vstupem a barem, intuitivní orientaci a účelném
uspořádání komorních prostor. Materiálové řešení kombinuje nové a omšelé
povrchy. Staré vytváří vlídný dekor: obnažené zdivo, nepravidelnost omítek,
tvarování kleneb. Nové je navrženo v syrovém duchu hospodářských staveb:
nechráněný beton, rezavý kov, opršelé dřevo. Temné prostředí toalet ostře
kontrastuje s vlídným interiérem, panely z řízeně korodovaného plechu rozdělují
prostor na způsob dobytčích kotců.
Autorská zpráva
Autor: skutek architecture – Ondřej Dvořák, Jiří Matys;
spolupráce Marek Václavík, Zdeněk Pech
Dodavatelé: Valtrostav s.r.o., Laserdog s.r.o., Restaurant Charlie’s World
s.r.o.
Nástěnná malba: Anna Toshcheva
Ta doživotní záruka, to už je něco! Super! A dům je nádherný!
Bazén, knihovna, kuchyně, ateliéry, venkovní hřiště?
Jediný s inovativní fasádou.
Souhlasím, že vliv Filharmonie na okolí bude menší než vliv okolí na Filharmonii. Ale pokud jde o problém dopravy a…
Tak možná proto, že potřebují změřit, za jak dlouho se napršená voda vsákne na přesně dané ploše? Přece jen jde…